2015. július 24., péntek

Thermomix, a mini konyha

Az előző bejegyzésen felbuzdulva rájöttem, hogy a Thermomixet annyira szeretem, hogy megér egy külön posztot.

THERMOMIX
A legújabb, legnagyobb kedvencem a Thermomix.
A Thermomix egy igazi csoda, ami több funkciót is magában foglal, először is egy professzionális turmixgép, teljesítményben, tudásban megfelel a legnagyobb erejű turmixgépeknek (pl. Vitamix). Selymes zöld turmix, bármilyen magtej készíthető vele, könnyen és gyorsan.



Aprítógépként is lehet használni, nem kell kelyhet cserélni, csak a motort kell alacsonyabb fokozatra kapcsolni. Másodpercek alatt lehet vele mandulát, diót vagy akár mákot szárazon finomra őrölni, zöldségekből morzsás keveréket készíteni.
A kések forgási sebességét állítani lehet a legalacsonyabb, „éppencsak lassan kever”-től a maximálisan nagy fordulatig.

Beépített mérleg funkciója van, amivel az alapanyagokat le lehet mérni, ahogy pakolod be a kehelybe. Ezt én nagyon szeretem, mert nincs szükség még egy eszközre a konyhában, amikor az alapanyagok amúgy is elfoglalják a konyhapultot.

Időmérő és időzítő funkciója is van. Alapból méri az időt, de azt is be lehet állítani, hogy mennyi ideig turmixoljon, és ha ez az idő lejár, akkor automatikusan le is áll. Kedves hangon csilingel, tudatva, hogy végzett. Így akár ott is lehet hagyni, ő meg végzi a dolgát…

A nyerskonyha szempontjából nem annyira lényeges funkciója a melegítés, főzés. Igen, jól olvasod, ez a masina tud főzni, párolni… De ha azt nézzük, hogy a nyersevő háziasszonynak lehetnek nem-nyersevő gyerekei és férje, akkor már egy igen hasznos funkció, pl. gombapörkölt, párolt brokkoli és egyéb főtt-párolt ételek elkészítésénél. A 12-évesem például egyedül készít vele pudingot… beleteszi a hozzávalókat a beépített mérleg segítségével, beállítja a hőfokot és az időt, bekapcsolja, és mikor letelik az idő, kiönti poharakba, és már szinte azonnal eheti is…

Ha szeretnél többet megtudni róla, keresd Lénárt Tamást itt, és feltétlen mondd neki, hogy én küldtelek :)
A Thermomixről bővebben

Nincsenek megjegyzések: