2015. július 5., vasárnap

Csokis málna kockák

Itt a málna szezon, mikor is készíthetnénk el ezt az egyszerű, mégis nagyon finom édességet, ha nem most?



Ennek a receptnek tetszik az egyszerűsége, hogy kevés alapanyagból áll, és mégis sikeres nyers édesség.
Használhatunk kész csokoládét is, jó minőségű, bio csokit olvasszunk fel, és abba mártogassuk bele a gyümölcszselé darabokat.



Hozzávalók:
½ kg málna (lehet fagyasztott is)
6 datolya apró kockákra vágva (ezzel is édesítünk)
2-3 evőkanál utifűmaghéj (psyllium husk)

2 evőkanál kakaó vagy karobpor
5 dkg reszelt kakaóvaj (vagy ha nincs, akkor kókuszolaj)
édesítés tetszés szerint, de itt jobb választás a stévia vagy a xilitol



A gyümölcsöt összeturmixoljuk a datolyával, és  kicsit szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön. Hozzáadjuk az utifűmaghéjat, jól elkeverjük, és 1-2 cm vastagon elterítjük egy lapos tálcán.
Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Az így kapott gyümölcszselét felkockázzuk, majd belemártogatjuk a csokimázba, és betesszük egy rácson a fagyasztóba 5 percre.

A csokimázhoz felolvasztjuk a kakaóvajat (vagy kókuszolajat), majd hozzáadjuk a kakaót, az édesítőt,  és jól összedolgozzuk.



Tipp: banánból, meggyből, őszi vagy sárgabarackból is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: