2013. január 14., hétfő

Grapefruitos-avokádós saláta

Grapefruit + avokádó + spenót + lucernacsíra

Folytatódik az avokádó sorozat... egy pikáns, erősen lúgosító salátával. Igen, ha lúgosítani szeretnél, ezt feltétlen próbáld ki, és fogyaszd akár minden nap. Értékes zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok vannak benne, és segít helyreállítani a szervezeted pH egyensúlyát... ha pedig az már rendben van, akkor segít fenntartani.

húsát egy kiskanállal ki lehet forgatni

A grapefruitot egyébként is szeretjük. Az avokádót is, és persze spenót is jöhet minden nap. És ha ezeket összerakjuk, az már rossz nem lehet! (csak éppen szokatlan így együtt)

Hozzávalók:
1 grapefruit
1 avokádó
kb 1 kanál citromlé
1 marék spenót apróra vágva
pici só
díszíteni csíra

Nagyon egyszerű: az avokádót kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk a sóval. Átkeverjük. A grapefruit húsát egy kiskanállal kiforgatjuk minden kis cellából. A spenótot éles késsel felvágjuk kis darabokra. Mindezt jól összekeverjük és már esszük is.
Ne hagyjuk állni, ez igazán frissen jó. 




Lédús, puha, krémes, savanykás... pont annyira kesernyés, amennyire kell... a színek és az illatok teljes összhangja!

2 megjegyzés:

kacsabika írta...

Szia Gitta.
Honnan sziktat beszerezni a hozzavalokat?(foleg most telen),mindig biodolgokat hasznalsz...gondolok telen :banan,narancs stb.

Koszi
Csaba,Nagyvarad

Gitta írta...

Kedves Csaba, igen, nagyon sok bio zöldséget veszek, főleg a zöld levelek, spenót, saláta és a magok is bio termesztésből vannak. Egy héten egyszer megyek bio piacra, és ameddig kitart...