2013. január 12., szombat

Avokádókrémes szendvics

A lehető leggyorsabban elkészíthető fogás... és nekem sosincs sok időm, ezt ismerőseim tudják. Nyáron viszonylag kevés avokádót fogyasztok, most viszont kifejezetten felmelegít egy ilyen zsírosabb fogás. (egy jó kis zöld teával együtt...)

Nincs gépigénye, egy tálkában össze tudod keverni, és elég egy kés és egy villa hozzá.
Nagyon finom és laktató. Szerintem ezt a kencét nagyon sokan ismerik, és mindenevő barátaim is szívesen fogyasztják. Tele van értékes (egyszeresen telítetlen) zsírsavakkal, tápegész, feldolgozatlan, és lúgosít!

Szendvics nyers lenmag kenyéren
Avokádókrém: 
1 avokádó
pár csepp citromlé
csipet só
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom apróra vágva (hát ez most opcionális, mert a  most kapható paradicsomban semmi nincs :))
1-2 szál újhagyma
csírák a díszítéshez

Leírni tovább tartott, mint elkészíteni! Az avokádó húsát villával összenyomkodjuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval.

Kenni lehet: ki mire szereti. Én maradok a nyers lenkenyérnél, de másnak jó lehet egy pirítós vagy más kenyérféle, amit épp szeret, vagy a keze ügyében talál. Csírát ilyenkor mindenképpen tegyetek rá!


Azt még leírom, mert sokan kérdezték, hogy a nyers lenkenyeret meg is lehet rendelni a Nyersétel Akadémiától itt: rendeles@nyeresetelakademia.hu vagy telefonon itt: 06 30 98 48 931
Vidékre is szállítunk, a webáruházban lehet megrendelni itt: http://www.nyersetelakademia.hu/webaruhaz/






1 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

örömmel látom, hogy újra írsz bejegyzéseket!