2011. július 7., csütörtök

Barackos kosárkák

Dióból, kesudióból és barackból készült ez a jó kis torta-alap. Nagy torta-formába is bele lehet nyomkodni, de ilyen pici szilikon-formákat is lehet használni. Ha megaszaljuk, akkor sokáig eláll, és bármikor meg lehet tölteni. Ilyenkor nyáron nem szeretek aszalt gyümölcsöt használni, amikor itt a friss!

Kata rögtön lecsapott rá...
Csak úgy üresen...
rászóltam, hogy várjon, míg megtöltjük...

Hozzávalók: 
15 dkg áztatott dió
5 dkg kesudió
1 ek citromlé
1 ek méz
10-12 dkg őszibarack
fahéj, pici só,
4 dkg őrölt lenmag

A friss őszibarack lédús, így vigyázni kell, hogy el ne áztassa a tésztát. A lenmag tud ezen picit segíteni, de azt sem szabad túlzásba vinni.

A dióféléket aprítógépben morzsásra aprítjuk, beletesszük a többi hozzávalót is (a lenmag kivételével), és egy nem túl híg, sima masszát keverünk. Kivesszük az aprítógépből, és annyi őrölt lenmagot teszünk hozzá, hogy egy jól formázható anyagot kapjunk.
Nem lesz sem túl édes, sem túl ízes, ezt nem magában esszük, hanem megtöltjük édes krémekkel, és telerakjuk lédús gyümölcsökkel.

Kis formákba nyomkodjuk, és aszalógépben megaszaljuk.
(25 gramm került egy kosárkába, így ebből a mennyiségből 15 darab kosárka lett)




kesuhabbal töltve, gyümölcsökkel díszítve

Nincsenek megjegyzések: